Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 31.05.2017. 12:41

Prodaja cinka

Izvor: Službene novine Federacije BiH, Broj 39, 26.05.2017.

ENERGOINVEST - TDS D.D. U STEČAJU

SARAJEVO

 

Na osnovu člana 101. i 103. Zakona o stečajnom postupku ("Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 32/04 i 42/06), Odluke skupštine povjerilaca od 03.11.2016. god. i Odluke odbora povjerilaca od 14.03.2017. god., stečajni upravnik objavljuje treću prodaju imovine stečajnog dužnika.

 

OGLAS

O PRODAJI CINKA

 

Predmet prodaje: cink (cink izvađen iz kade)

Količina: 31.500 kg

Cijena: Protuvrijednost 75% LME na dan prodaje

Mjesto prodaje: prostorije stečajnog dužnika - Sarajevo, Džemala Bijedića 164

Datum i vrijeme prodaje: 01.06.2017. u 10 sati

 

Uslovi i način prodaje:

- Imovina se prodaje u zatečenoj količini kao cjelina u postojećem stanju bez naknadnih reklamacija i prigovora. Na prodajnu cijenu će se prilikom prodaje kupcu obračunati PDV u skladu sa zakonom.

- Prodaja se vrši usmenim javnim nadmetanjem. Početna cijena nadmetanja ne može biti manja od cijene naznačene u oglasu. Minimalan iznos podizanja cijene/korak izmđu dvije ponuđene cijene je 0,10 KM/kg.

- U nadmetanju mogu učestvovati fizička i pravna lica koja prije prodaje dostave dokaz o uplati depozita - osiguranja za učešće u nadmetanju. Bankarska garancija se neće uzeti kao dokaz o uplati depozita.

- Depozit u iznosu od 5.000,0 KM uplaćuje se na transakcijski račun broj: 1610000167330055 otvoren kod Raiffeisen banke banke sa naznakom - osiguranje za učešće u nadmetanju. Depozit se uračunava u prodajnu cijenu.

- Učesniik u nadmetanju dužan je ustupiti tačnu adresu, broj tel. i urednu ispravu o zastupanju. Nadmetanje će se izvršiti i ako učestvuje samo jedan ucesnik koji ispunjava uslove za učešće. nadmetanju

- Kupcem će biti proglašen ponuđač sa najvišom ponđenom cijenom, pod uslovom da je postignuta cijena jednaka ili veća od oglašene prodajne. Ponuđačima koji nisu stekli status kupca, drugog ili trećeg najboljeg ponuđača, položeni iznos će se vratiti u roku od pet dana od okončanja javnog nadmetanja.

- Najbolji ponuđač je dužan uplatiti prodajnu cijenu u roku od 3 dana od dana javnog nadmetanja. Primopredaja imovine izvršit će se najkasnije u roku od 3 dana od dana uplate prodajne cijene.

- Ako najpovoljniji ponuđač ne uplati prodajnu cijenu smatrat će se da je odustao i gubi pravo na povrat depozita, a kupcem se proglašava slijedeći najpovoljniji koji je učestvovao u postupku prodaje. Ako ni drugi ponuđač ne ispuni uslove, kupcem se smatra treći po redu najbolji ponuđač.

- Predmeti prodaje se mogu pogledati radnim danom od dana objave oglasa od 09-13,00 sati uz prethodnu najavu.

- Sve informacije mogu se dobiti u istom vremenu na tel. br. 033 541-295.

- Stečajni upravnik zadržava pravo odgoditi prodaju ili poništiti oglas bez navođenja razloga i bilo kakvih obavještenja.

 

Napomena: Depozit se upla}uje najkasnije prethodni dan prije dana zakazane prodaje.

 

(Sl-630/17-F)

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: